قانون کارما و انواع آن
شاید بارها و بارها در جمع های مختلف شنیده باشید که فلان شخص نهایتا کارمای کارهای بدش را پس خواهد داد. قدیمی تر ها میگفتند چوب خدا صدا ندارد. قانون کارما می گوید: هر عملی یک عکس العملی به دنبال دارد. قانون کارما یکی از مهمترین قوانین حاکم بر هستی و قانون جذب است.
مهم ترین قوانین کارما که غفلت از آن میتواند شما را به دردسر بی اندازد کدامند؟ قوانین کارما جز انکار ناپذیر کائنات هستند که چه شما بخواهید و چه نخواهید اجرا میشوند و اگر از آنها غفلت کنید، به اصطلاح دچار کارما سوزی میشوید. از این رو در این مقاله به بررسی ۵ قانون اصلی کارما میپردازیم که اگر بدانید میتوانید، قبل از هر تصمیمی مراقب افکار، اعمال و رفتارتان باشید.
بررسی نظریه کارما
کارما – (به انگلیسیkarma) در فرهنگ هندو به مفهوم عملکرد فرد در زندگی است.
در قانون جذب نیز بر مفهوم کارما بسیار تاکید شده است. کارما در لغت از یک واژه سانسکریت به معنای بازگشت برگرفته شده است. کارما ارتباط بین اعمال شما و سرنوشت شما را توضیح می دهد.
کارما یا همان قانون کارما را به زبان ساده می توان گفت «قانون علت و معلول» است. یعنی کسانی که به قانون کارما اعتقاد دارند باورشان این هست که در این دنیا نتایج اعمال خود را خواهند دید.
قانون کارما می گوید: افرادی که همیشه مصیبت می بینند و اتفاقات سریالی بدی برایشان رخ می هد، نتایج اعمال گذشته یا زندگی قبل (تناسخ) خود را تجربه می کنند.
قانون جذب کائنات نیز کارما را به این صورت تفسیر می کند که می گوید وقتی شما کارخوبی می کنید احساسی در شما ایجاد می شود که این حس خوب شرایطی را بوجود می آورد تا همان حس را مجددا تجربه کنید. دقیقاً قانون کارما در عملکرد بد و نامطلوب نیز عواقب بدی برای فرد خواهد داشت.
معنی کلمه کارما
کارما در لغت که به آن کرمه یا کرمن هم میگویند به معنای عملکرد فرد در زندگی است.
اما کارما در اصطلاح یعنی هر عملی که از شما سر بزند نتایج کیهانی ای را به همراه دارد که این نتیجه میتواند انتقام الهی و یا پاداش الهی باشد. که به ضرب المثل معروف «هر چه بکاری همان را درو خواهی کرد» اشاره دارد.
برای بیان مفهوم کارما و قانون کارما یک مثال ساده ضروری است. فرض کنید همه ما میخواهیم به مردم در حد توان خود کمک کنیم.
• مثلاً فرد نابینایی را یاری کنیم
• به افراد بیخانمان کمک مالی کنیم
• با کودکان کار مهربان باشیم و غیره
حال دو سوال مطرح میشود: چقدر احتمال دارد شخصی که به او کمک کردهایم، پاسخ خوبی، ما را بدهد؟ چقدر احتمال دارد که عمل ما یک منبع از انرژی مثبت ایجاد نماید؟! این یک مثال خیلی ساده از کارما درباره مسائل روزمره است. البته کارما بصورت منفی نیز وجود دارد.
بررسی قانون کارما در روانشناسی
در علم روانشناسی اعمال انسان، سومین مرحله از چرخه افکار، احساس و رفتار است. هرگونه باور غلط در این چرخه ریشه ی بسیار از احساسات و اخلاقیات ما از جمله خجالت و کمرویی، ترس، عذاب وجدان و حتی عزت نفس تضعیف شده است.
بر اساس این نظریه باورهای انسان خواه مثبت و یا منفی باشند، افکاری را در ذهن و قسمت خودآگاه شخص پدید می آورند که، به دنبال آن فکر احساسی خوشایند یا نا خوشایند در شخص پدید می آید. در نهایت وقتی انسان تحت سلطه احساسات خود قرار می گیرد، دست به اعمالی می زند که می توانند مثبت یا منفی باشند و دوباره آن اعمال افکاری را در ذهن انسان به وجود می آورد که به دنبال آن احساس و رفتار دیگری است و این چرخه تا بی نهایت تکرار می شود. برای بررسی بیشتر این نظریه پیشنهاد میکنیم به مقاله طرحواره ها مراجعه کنید.
اکنون به بررسی قوانین کارما در روانشناسی و این نظریه می پردازیم. طبق این قانون هر اعمالی که از ما سربزند، مشابه آن را طبق قانون جذب به زندگی خود جذب می کنیم. اگر این قانون را در نظریه فوق بررسی کنیم یعنی:« افکار مشابه، احساسات و در نهایت رفتارهای مشابهی را به دنبال دارند.»
به طور مثال در حق کسی بدی می کنیم. قانون کارما در کائنات می گوید، این بدی در نهایت به خودمان باز می گردد. علم روانشناسی می گوید در حق کسی بدی می کنیم و باور داریم و فکر می کنیم که دنیا جای خطرناکی است و برای حفظ بقا مجبوریم به دیگران بدی کنیم. این باور و این احساس مخرب ما را در تکرار این عمل تشویق می کند و در نهایت اطراف خود را با افرادی با این باور پر می کنیم و آنها نیز در حق ما اعمال زشت مشابهی را مرتکب می شوند و در نهایت هر عملی که انجام می دهیم دست به دست چرخیده و همانند آن به خودمان باز میگردد.
مثلث قانون کارما
مثلث کارما به معنی تمایل هر چه بیشتر افراد به افزایش سطح بسیار زیادی از کامل شدن و نفوذ است. افراد می خواهند از این نماد باستانی قدرت و حمایت را دریافت کنند. در آیین مسیحیت کسانی که به نماد مثلث کارما معتقدند که این طرح چشم در داخل یک مثلث نشان دهنده ی سمبل خداست.
انواع کارما :
انواع کارما به چهار دسته اصلی تقسیم میشود. که در ادامه به بررسی هر یک میپردازیم:
کارما سانجیتا – Sanchita
این کارما در اصل منبعی از کارمای انباشته شده ی فرد است که شامل اعمال گذشته او و اعمالی که در تولد ها و زندگی های قبلی اش انجام داده میشود. یعنی کل کارما های شناخته نشده در طول زمان های بی نهایت گذشته است. یا به عبارت ساده تر کل بدهی است که شما به کائنات دارید.
کارما Praarabdha
آن بخشی از “سانچیتا کارما” است که به زندگی کنونی فرد اشاره دارد. به عبارت دیگر، Praarabdha Karma الگو کارمایی (از آن بخشی از کارما Sanchita ) است که به حد نصاب رسیده و توسط شما در همین زندگیتان تجربه می شود و آن را با خود به تولد دیگرتان نمیبرید.
کارما Kriyamana
کارما Kriyamana کارمای روزانه ای است که تجربه میکنید. این کارما، فوری در زندگی ما ایجاد شده و به دلیل اقدامات آزاد ما است و به صورتی با کارما آینده ی ما ترکیب شده است.
کارما Aagami
کارما Aagami T krai بخشی از کارما است که به دلیل اعمال موجود در زندگی فعلی ایجاد شده است و به کارما Sanchita اضافه می شود.
این پست چقدر برای شما مفید بود؟
روی امتیاز مورد نظر کلیک کنید
میانگین امتیاز ۵ / ۵٫ تعداد رای ۳
امتیاز دهی شما برای ما خیلی مهم است
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.