درمان هالوکس والگوس (قوز شست پا) با یوگا
شاید شما با نام علمی این عارضه آشنا نباشید ولی قطعا در اطرافیان یا نزدیکان خود آن را به وفور دیده اید. در این مقاله در خصوص درمان هالوکس والگوس (قوز شست پا) با یوگا صحبت خواهیم کرد. این عارضه به ظاهر ساده در صورتی که درمان نشود و به مراحل بالایی برسد می تواند در راه رفتن اختلال ایجاد کند و باعث به وجود آمدن درد وحشتناکی در آن قسمت پا شود. بدون شک ورزش و حرکات اصلاحی برای درمان هالوکس والگوس معجزه خواهد کرد و تاثیرات مطلوب آن شما را شگفت زده خواهد کرد.
هالوکس والگوس چیست؟
این عارضه تا حد زیادی شایع بوده و اکثرا در خانم ها بروز می کند و بحث وراثت نیز در این قضیه می تواند اثرگذار باشد. این عارضه اگر درمان نشود تبدیل به دردناک ترین مشکل خواهد شد. در صورت بروز هالوکس والگوس(Hallux valgus) یا انحراف شست پا (Bunion)، انگشت شست به سمت انگشت دوم پا منحرف شده و نیاز به درمان با حرکات اصلاحی یا عمل جراحی انگشت شست خواهد داشت.
علت بیماری هالکوس والگوس
بسیاری از متخصصان و پزشکان ارتوپد بروز این مشکل را به سبب پوشیدن کفش نامناسب، راه رفتنهایی که به انگشت شست فشار وارد کند، عدم ماساژ پا و ضعیفشدن عضلات کف پا میدانند. البته بحث ژنتیک نیز در آن بی تاثیر نیست. اگر هنوز گرفتار این مشکل نشدهاید، دلیلی برای اینکه از بروز آن در امان باشید وجود ندارد و باید احتیاط حداکثری را داشته باشید و با استفاده از کفش مناسب، ماساژ و انجام ورزشهای مربوط به کف پا، برای همیشه از بروز آن جلوگیری کنید.
۴ تمرین برتر برای درمان هالوکس والگوس
یکی از عضلات بسیار مهم و موثر برای درمان یا جلوگیری از انحنای شست پا، ماهیچه درشت نی پیشین یا عضله تیبیالیس قدامی است که از کف انگشت شست شروعشده و تا انحنای کنار پا ادامه مییابد.
راحتترین تمرین برای قویتر کردن این عضله برداشتن اجسام از روی زمین است، به این شیوه که پا را جمع کرده و اجسام را با استفاده از انگشتان پا بلند کنید. زمانیکه این کار را انجام میدهید به انقباض عضله کف پا دقت کنید. این تمرین باعث تقویت این عضله خواهد شد.
تمرین ۱: گرفتن اشیاء با انگشتان پا
برای انجام این تمرین ابتدا پارچهای را روی زمین قرار داده و سپس با پای برهنه، سعی کنید جسم را از روی زمین بردارید. چند ثانیه در همین حالت جسم را نگه داشته و سپس آن را رها کرده و کمی به پایتان استراحت دهید. این حرکت باعث درگیر شدن عضلات انگشت شصت شده و آن را تقویت میکند. این تمرین را با مهره یا سنگ های کوچک نیز میتوانید انجام دهید.
تمرین ۲: کشش انگشتان پا
باید این تمرین کششی را به صورت کاملاً هدفمند انجام دهید. از انگشتان دست استفاده کرده و سعی کنید انگشت شست پایی که منحرف شده را با استفاده از حرکات کششی به حالت طبیعی خود بازگردانده و چند دقیقهای در همان حالت نگهدارید؛ مثلاً ۱۰ ثانیه در همین وضعیت نگه داشته و سپس آن را رها کنید. این حرکت را ۵ بار تکرار کنید.
تمرین ۳: خمکردن و انقباض انگشتان پا
ابتدا برروی صندلی بنشینید و پایتان را روی جسم یا توپی قرار دهید. انگشتان پا را در اطراف جسم خم کرده و سعی کنید چند ثانیه در همین حالت نگهدارید. در حین انجام این تمرین عضلات انگشتان پا را کاملاً منقبض کنید. سپس عضلاتتان را رها کرده و پایتان را به مدت ۳ ثانیه به سمت جلو بکشید. هر دو حرکت را ۵ بار تکرار کنید. این تمرین مشکلات و محدودیتهای حرکتیِ پایتان را برطرف خواهد کرد.
تمرین ۴: لمس انگشتان پا
ابتدا روی صندلی بنشینید. همه انگشتان پا را بالا آورده و فقط انگشت شست که دچار بیرونزدگیشده را روی زمین نگاه دارید. دوباره همه انگشتان را همسطح کرده و روی زمین قرار دهید. این تمرین را ۱۰ بار تکرار کنید.
نکته مهم اینکه:
سعی کنید از کفش مناسب استفاده کنید و روزانه انگشتان پا را ماساژ دهید و برای همیشه خودتان را از بروز این عارضا در امان نگهدارید. پشتیبان یوگا پاسانا شما را در انجام این تمرینات راهنمایی خواهد کرد.
این پست چقدر برای شما مفید بود؟
روی امتیاز مورد نظر کلیک کنید
میانگین امتیاز ۵ / ۵٫ تعداد رای ۱
امتیاز دهی شما برای ما خیلی مهم است
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.